RAZISKOVANJE LONDONA

Dijaki Gimnazije Franceta Prešerna so semtepbra preživeli štiri čudovite dni v Londonu. Doživeli so ga v prekrasnem vremenu in za London nenormalno visokih temperaturah. Že prvi dan so se sprehodili čez Millenium Bridge do druge največje katedrale na svetu, St. Paul’s Cathedral, in večer zaključili na živahnem Leicester Squaru, kjer so lahko gledali ulične umetnike.

Sledila sta dva dneva, polna ogledov, od Lodon Eye, vožnje z ladjico po reki Temzi, obiska novega finančnega središča Canary Wharf, sprehoda pod reko Temzo, uradnega prehoda z vzhoda na zahod na ničelnem poldnevniku do druženja z znanimi osebnostmi v muzeju voščenih lutk. Naslednji dan so dopoldan preživeli po muzejih. Obiskali so lahko naravoslovni in znanstveni muzej. Popoldne pa so uživali ob praznjenju denarnic v Camdenu in na Oxford Streetu. Drugi večer so zaključili pri najvišjem nebotičniku, Shardu, in panoramskem razgledu na Tower Bridge, the City in Tower of London.

Zadnji dan pa so trkali na vrata kralju, ampak ga žal ni bilo doma. Seveda ga je kraljeva straža varovala kot vedno. Dijaki so v živo spremljali menjavo kraljeve straže in si le težko predstavljali, kako vroče je kraljevim gardistom pod vso uniformo in črno kučmo.

Dijaki so se polni nepozabnih vtisov, znanja in napotkov za ponovno raziskovanje vrnili na domačo govejo juhico in jo zamenjali za fast food.

Zapisala: Špela Frelih, Gimnazija Franceta Prešerna