PLANINSKI POHOD PO POTI TREH ZVONOV

Z učenci od 2. do 7. razreda smo v začetku marca prehodili Pot treh zvonov. Pot je primerna za pohodnike vseh starosti, zato tudi mi nismo imeli nikakršnih težav. 

Pot je krožna in poteka med Sebenjami, Novaki, Golnikom in Žiganjo vasjo in je dolga približno 9 kilometrov. Ker je krožna, si lahko poljubno izbereš izhodišče. Tako smo mi štartali z Golnika. 

Za prevoz do izhodišča so poskrbeli starši, nekateri učenci pa so se do našega izhodišča pripeljali z redno avtobusno linijo.  

Hladno in megleno zimsko jutro je zahtevalo topla oblačila, na srečo pa nas je hoja hitro ogrela in tudi megla je počasi izginila.  

Pot nas je vodila čez Golnik, skozi Udin boršt, Žiganjo vas, Sebenje, nazaj skozi Udin boršt in mimo pristajališča padalcev do izhodišča na Golniku.  

Po poti smo se ustavili ob vseh treh zvonovih, tam tudi pozvonili in si privoščili dva daljša in en krajši počitek za okrepčilno malico. 

Na poti smo občudovali 500-letno lipo in jo vsi skupaj tudi objeli. Po poti smo spoznavali značilnosti tega območja, občudovali prve znanilce pomladi in odgovarjali na nagradna vprašanja ter občudovali prelepe Julijce, Karavanke in Kamniške Alpe. 

Izlet je bil čudovit in poln lepih doživetij, velika večina udeležencev pa se je prvič sprehodila po Poti treh zvonov. 

Na izletu smo se gibali v naravi, spoznavali zakonitosti hoje v skupini, bili deležni hitrih sprememb vremena, saj se je megleno in hladno jutro kmalu prevesilo v čudovit topel sončen dan. Ob poti smo spoznavali tudi življenje v gozdu, in čeprav je šlo zgolj za sprehod skozi gozd, so mnoge radovedne oči že opazile dogajanje v naravi in njeno prebujanje iz zimskega spanja.

Petra Mali, OŠ Franceta Prešerna Kranj