GREMO VEN! z dr. Rankom Rajovićem

V sredo, 18. oktobra, ob 14. uri smo v Kovačnici – podjetniški inkubator Kranj gostili dogodek: “GREMO VEN! z dr. Ranko Rajovićem”.

Dogodek je potekal v dveh vsebinskih sklopih.

Prvi del dogodka: Okrogla miza z izvajalci in odločevalci

Glavna tema prvega dela dogodka je bila razprava o izkušnjah izvajalcev učenja v naravi ter o pomenu vključevanja te metode v šolski kurikulum. Na okrogli mizi so se srečali izkušeni učitelji, strokovnjaki za izobraževanje in odločevalci iz izobraževalnih ustanov ter vlade. Pogovor je vključeval naslednje ključne točke:

  • Izkušnje izvajalcev: Kako se učenje v naravi izvaja v praksi in kakšni so dosedanji rezultati?
  • Vpliv na učence: Kako učenje v naravi vpliva na motivacijo, učenje in razvoj učencev?
  • Izzivi in priložnosti: Kako premagovati ovire pri vključevanju učenja v naravi v šolski proces?
  • Sodelovanje odločevalcev: Kako lahko politika in izobraževalni sistemi podprejo učenje v naravi?

Drugi del dogodka: Predavanje dr. Ranka Rajovića

V drugem delu dogodka je predavatelj dr. Ranko Rajović, priznan strokovnjak na področju izobraževanja in razvoja možganov, delil svoje dragocene uvide o pomenu učenja v naravi in raziskovanja v izobraževalnem procesu. Dr. Rajović je razpravljal o tem, kako učenje v naravi lahko poveča kognitivne sposobnosti učencev, spodbuja njihovo radovednost ter gradi trajno povezavo med učenjem in okoljem.

Dr. Rajović je rojen v Beogradu, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in doktor športnih znanosti. Je sodelavec UNICEF-a za zgodnje izobraževanje in vodja Katedre za nevroznanosti v vzgoji in izobraževanju na Pedagoški fakulteti v Kopru.

Je avtor NTC sistema učenja, ki se uporablja v več kot 20 državah Evrope in je akreditiran v 7 državah s strani ministrstva za izobraževanje.

Na koncu je sledila pogostitev z mreženjem in možnostjo za izmenjavo izkušenj in idej!