Zaključna konferenca #SCHOOL21

Projekt na katerem že dve leti “kričimo”: GREMO VEN!

Taja Nograšek in Andraž Šiler

V sredo, 17. aprila, je v Kovačnici potekala zaključna konferenca projekta School21. Glavni namen projekta je bila vpeljava norveških konceptov učenja na prostem v pilotni kranjski šoli, in sicer v Osnovno šolo Franceta Prešerna in Gimnazijo Franceta Prešerna, ki sta s tem projektom pridobili tudi svoji prvi učilnici na prostem.

Projekt School21 je namenjen uvajanju učenja na prostem v pilotne slovenske šole na podlagi dobre prakse »uteskole« iz norveškega šolskega sistema. V želji po izmenjavi znanja ter spodbujanju inovativnih pristopov v izobraževanju smo v okviru projekta izvedli številne aktivnosti, ki smo jih predstavili na zaključni konferenci.

Osrednji del dogodka je zaznamovalo predavanje Dr. Øysteina Winjeja, priznanega norveškega strokovnjak za učenje na prostem. Udeležence je navdušil s svojimi izkušnjami in raziskavami na področju učenja na prostem. Njegova predstavitev je osvetlila potencial norveškega koncepta “uteskole” ter poudarila pomen globokega učenja v sodobnem izobraževanju.

Panel s predstavniki projektnih partnerjev je ponudil vpogled v ključna spoznanja projekta, pri čemer s(m)o izpostavili svoje izkušnje, izzive in dosežke!

V zadnjem delu konference smo se posvetili konkretnim primerom učenja na prostem v pilotnih šolah.

Po evalvaciji dogodka, je sledila: kranjska klobasa in mreženje! 🙂

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, predavateljem in partnerjem za njihov prispevek k uspehu projekta. GREMO VEN!

*KLIKNI za več foto utrinkov!*